Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [66]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2015 » Július » 4 » Múzeumok nyári éjszakája a Képtárban és az Iseumban
21:28
Múzeumok nyári éjszakája a Képtárban és az Iseumban

2015. július 4.

Szombathelyen harmadik felvonásához érkezett a 2015-ös Múzeumok nyári éjszakája rendezvény. Ezúttal a Képtár és az Iseum várta nyitott kapukkal az érdeklődőket. Talán még azt is megkockáztatom, hogy ez a az év egyik legmelegebb éjszakája volt. Ezért kissé lassan indult meg az élet, szépen apránként lépték át az érkezők a múlt kapuját. Ez az alkalom azonban még egy pluszt tartogatott magában, hiszen az Irokéz galéria új helyre költözése után, első tárlatát is ezen az estén nyitották meg a Képtár alagsorában. Szalay Péter elsőként próbálhatta ki az új kiállítóteret „Általános gólöröm” című kiállításával. 

  

A képre kattintva látható az Irokéz galéria kiállítása, külön képgalériában.

De ezen az estén tudhattunk meg érdekes dolgokat a textilművészettel kapcsolatban Cebula Annától, majd kézműves foglalkozásokon kipróbálhattunk néhány témába vágó praktikát, technikát. Majd a legújabb kiállítási anyagot a Textiltriennálé anyagát tárlatvezetéssel tekinthettük meg. A Képtár zenés programokkal is szórakoztatta a nyári éjszakán betérőket. Ezen az éjjelen az Iseumban volt kissé nagyobb az érdeklődés. Már a programok főcíme is valami rejtélyes dolgot sugallt „A Szombathelyi Múmia Rejt-Éjje” Mi is kellett volna ennél több. A textilek , leplek, múmiák birodalmában érdekes előadások, tárlatvezetések, kézműves, és játékos foglalkozások, látványos fényfestés, stílushoz illő keleti csemegékkel, sivatagi frissítőkkel.  Sajnos a várva várt éjszakai hangulatú Nílus szépe divatbemutató jelentkezők hiánya miatt elmaradt. Sokan nem figyeltek arra, hogy ennek alapja a Nílus szépe játék volt, ahol el lehetett készíteni az ehhez szükséges ruházatot, vagy frizurát, majd ebben kellett volna részt venni az éjszakai divatbemutatón. Persze ha valakinek otthon a ruhásszekrényben volt ilyen, abban is megjelenhetett volna. Lehetett volna Isis istennő, fáraó, vagy csupán ünneplő egyiptomi is. De sajnos egy kislányt leszámítva, aki anyukájával együtt beöltözve érkezett, más nem vett részt a játékban, így a divatbemutatón sem. Ettől függetlenül, egy kellemes, lazulós nyáréjszakát tölthettünk el a két helyen, jó zenékkel, hangulatos fényekkel.

 

  

További fotóim  a  nyugat.hu és a vaskarika.hu oldalakon láthatók.

Egy éjszaka három képgaléria.

 

Kategória: 2015 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 196 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): szombathely, múzeumok éjszakája, Irokéz galéria, képtár, Iseum | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]