Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [11]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2016 » Április » 26 » Magyar Művészetoktatás Napja Szombathelyen
19:31
Magyar Művészetoktatás Napja Szombathelyen

2016. április. 26.

Vas Megyei Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Találkozója A Vas megyei zeneiskolák és művészeti iskolák 2016. április 26-án, kedden Szombathelyen a Bartók Béla Zeneiskola Tibold Iván Termében három hangversennyel ünnepelték meg a Magyar Művészetoktatás Napját. A hangversenyek előtt a Szombathelyi Képtár adott helyet a művészeti iskolás gyerekek munkáiból összeállított képzőművészeti kiállításnak. Az alkotások díjazására is itt került sor. A kiállítás a képtár földszinti kiállító terében május közepéig látható.

A Magyar Művészetoktatás Napjának megünneplését 2001-ben Nemes László a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alapítója, tiszteletbeli elnöke kezdeményezte. 2002-től kezdődően minden év április végén, május elején kerül sor az ünnepi rendezvényekre. A kezdeményezés célja: felhívni a szülők, a tanulóifjúság és az iskolafenntartók figyelmét a művészeti nevelés-oktatás eredményeire és fontosságára, a művészeti nevelésnek a gyermekek személyiségfejlesztésében, érzelmi életük gazdagításában betöltött szerepére.

A Magyar Művészetoktatás Napja alkalmából számos rendezvénnyel készülnek az iskolák, amelyek több napon át zajlanak, szerte az országban. A központi ünnepségen – mely minden évben más városban kerül megrendezésre - adják át a több évtizedes kiemelkedő munkáért járó „Magyar Művészetoktatásért Plakett”-et egyéni és intézmény kategóriában. A hangversenyen szereplők mindannyian nagyon izgultak, de lelkesedésük még ennél is nagyobb volt. A sok zenés műfaj között egy néptáncos műsor is szerepelt.

 

 

További fotóim a  nyugat.hu  oldalon láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 406 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): képtár, Szombathely, zeneiskola, művészetoktatás, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]