19:31
Magyar Művészetoktatás Napja Szombathelyen

2016. április. 26.

Vas Megyei Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Találkozója A Vas megyei zeneiskolák és művészeti iskolák 2016. április 26-án, kedden Szombathelyen a Bartók Béla Zeneiskola Tibold Iván Termében három hangversennyel ünnepelték meg a Magyar Művészetoktatás Napját. A hangversenyek előtt a Szombathelyi Képtár adott helyet a művészeti iskolás gyerekek munkáiból összeállított képzőművészeti kiállításnak. Az alkotások díjazására is itt került sor. A kiállítás a képtár földszinti kiállító terében május közepéig látható.

A Magyar Művészetoktatás Napjának megünneplését 2001-ben Nemes László a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alapítója, tiszteletbeli elnöke kezdeményezte. 2002-től kezdődően minden év április végén, május elején kerül sor az ünnepi rendezvényekre. A kezdeményezés célja: felhívni a szülők, a tanulóifjúság és az iskolafenntartók figyelmét a művészeti nevelés-oktatás eredményeire és fontosságára, a művészeti nevelésnek a gyermekek személyiségfejlesztésében, érzelmi életük gazdagításában betöltött szerepére.

A Magyar Művészetoktatás Napja alkalmából számos rendezvénnyel készülnek az iskolák, amelyek több napon át zajlanak, szerte az országban. A központi ünnepségen – mely minden évben más városban kerül megrendezésre - adják át a több évtizedes kiemelkedő munkáért járó „Magyar Művészetoktatásért Plakett”-et egyéni és intézmény kategóriában. A hangversenyen szereplők mindannyian nagyon izgultak, de lelkesedésük még ennél is nagyobb volt. A sok zenés műfaj között egy néptáncos műsor is szerepelt.

 

 

További fotóim a  nyugat.hu  oldalon láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 972 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): képtár, szombathely, zeneiskola, művészetoktatás, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]