21:51
Kutyás, kávézós, jótékonysági délután a Cafe Frei-ben

2015. április 23.

Kutyás, kávézós, jótékonysági délután a Cafe Frei-ben!!!

Nem hétköznapi eset amikor egy fotókiállítás párosul a jótékonysággal, és főleg nem az, ha ez állatokkal kapcsolatos. Ezúttal egy ilyen sikertörténetről tudok beszámolni. A történetben szereplők pedig, Török Gábor fotós, az ő lenyűgöző fotókiállítása, a Fekete István Állatvédő Egyesület és mentett állataik.

2015. április 23-án Szombathelyen a Cafe Freiben, volt Gábor Látkép című kiállításának rendhagyó zárása. A tehetséges fotós a kiállított képek eladásából befolyt összeget felajánlotta az Állatvédő Egyesületnek, és ezen a délutánon átadta a kiválasztott képeket új tulajdonosaiknak. A kiállított tizenhárom képből, hat elkelt. Igaz itt csupán ketten tudták személyesen átvenni a gyönyörű képeket. S hogy ezt is fokozzuk még, kiderült az is, hogy egyikük hamarosan egy kutyát is szeretne örökbe fogadni az egyesülettől. Az eseményre az egyesület tagjai elhoztak jó néhány kutyust, hiszen nem mindennapi nagylelkű felajánlást kaptak. Továbbá érkeztek kutyabárátok is kedvenceikkel. A Cafe Frei azon kívül, hogy kulturált és kellemes környezetet biztosított az alkotó kiállításának, erre a rendkívüli alkalomra vendégül látta az érdeklődőket egy kávéra és szendvicsre.

 

Török Gábor saját szavaival így mutatja be kiállítását: „A kiállításon szereplő képek utazásaim és kirándulásaim alkalmával készültek. Voltak tudatosan tervezett és választott helyszínek és voltak olyanok ahol a téma csak szembejött, de mindegyikben közös, ahogy a természetben oly sokszor, hogy jó adag szerencse is kellett a dolgok szerencsés együttállásához és a képek elkészítéséhez. Sokszor adódott olyan alkalom, amikor már reménytelennek tűnt az aznapi fotózás, mert szürke és jellegtelen hangulat fogadott a helyszínen, de a legfontosabb, amit ezeken a túrákon megtanultam, hogy mindig késznek kell lenni és reménykedni abban, hogy a dolgok jobbra fordulnak. Lehet, hogy csak pár percig tart a változás, de azt el kell kapni, mert maradandót adhat. Remélem, a szemlélőnek át tudok adni valamit például egy toszkánai naplemente vagy egy hajnali napfelkeltére való várakozás hangulatából és talán lesznek páran, akik a mindennapi életük folyamán is megállnak majd és elfeledkeznek a rohanásról egy-két percre…”
Gábor szinte minden kutyával összehaverkodott és végül csak ennyit mondott: „Az a fontos, hogy a kutyáknak jó legyen”. Köszönjük a nagylelkű felajánlást az állatok nevében, a kávézónak pedig a lehetőséget, amivel szintén nagyban hozzájárult az árva állatok sorsának jobbra fordításához.

 

További fotóim az eseményről a  nyugat.hu oldalon láthatók.

 

Kategória: 2015 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 590 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Fekete István Állatvédő Egyesület, jótékonyság, szombathely, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]