Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [11]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2016 » Július » 25 » Kiss Márton zongoraművész a Miénk Itt a Tér! programjában
23:51
Kiss Márton zongoraművész a Miénk Itt a Tér! programjában

2016. július 24.

  

Igazi kellemes nyár este volt 2016. július 24-én. Teljesen alkalmas egy változatosan összeállított zongorakoncertre. Az Agora Kulturális Központ nyári programjai sorában, a Miénk itt a tér rendezvényén ezúttal csupán egy zongora került a fedett színpad közepére. De ennyi, és hozzá egy igazi fiatal zongoraművész elég volt ahhoz hogy a kis rögtönzött nézőtér és annak környéke megteljen zenekedvelő hallgatósággal. A hangszeren magas szinten muzsikáló tehetség a szombathelyi születésű Kiss Márton volt aki a másfél órás koncerten változatos minden igényt kielégítő repertoárral szórakoztatott. Mozarttól, Bartókig, majd népszerű filmzenékből adott át egy hatalmas zenei csokrot ezen az estén. S hogy csatlakozzon a Szent Márton év egyik legmeghatározóbb gesztusához, a honoráriumának egyik felét felajánlotta a Gyermek kórház javára. Kiss Márton is megosztotta, akárcsak Szent Márton a köpenyét.

  

   

A zongoraművész 6 éves korában kezdett zongorázni. Két évvel később Németh Csabáné növendékeként folytatta tanulmányait.

2001-ben és 2003-ban az ausztriai „Prima La Musica” zenei versenyen zongorakísérőként kiemelt első díjat szerzett, és egyidejűleg elnyerte a „Bösendorfer” cég által a legjobb zongoristának felajánlott különdíjat is.

11 évesen, 2003 márciusában a Budapesten megrendezett „Mozart” Tehetségkutató Zongoraverseny első helyezettje lett, valamint a legjobb vidéki versenyzőnek járó különdíjat is neki ítélték. A verseny után felléphetett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, Miskolcon a Bartók+Mozart fesztiválon, majd a szombathelyi Márton-napi ünnepségeken.

A fiatal zongoraművész azóta már számos belföldi és külföldi versenyen és fellépésen győzte meg tehetségéről a zsűrit és a közönséget. 2003 októbere óta a grazi Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Felsőfokú zenei tanulmányait ugyanitt, a grazi Zeneművészeti Egyetem zongoraművész-képző szakán folytatta.

Elindította a „Zene mindenkinek” koncertsorozatot, melynek segítségével Magyarország összes településére el szeretné juttatni a komolyzenét. Felvételt nyert a párizsi Schola Cantorumba, ahol Maurizio Moretti osztályában tanul tovább.

A felsoroltak mellett rendszeres közreműködik különböző, jelentős részben karitatív célú, kulturális rendezvényeken bel- és külföldön egyaránt.

A Fő téri zongorakoncertről a képekre kattintva a nyugat.hu oldalon további fotók láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 233 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): Miénk Itt a Tér, Szombathely, zongorakoncert, Agora, Fő tér | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]