23:21
Karácsonyi Tárlat, Szántó Piroska emlékkiállítás
december 5.



Csütörtök délután a Képtárban, egy megnyitóval, kettő kiállítást is ajánlottak a művészet kedvelők figyelmébe. Az év utolsó kiállításai ezek. Szántó Piroska Kossuth-díjas festő-művész, grafikus, író emlékére rendezték az elsőt. A művész-nő alkotásainak legjavát a Szombathelyi Képtár őrzi. Most egy kis műsorral emlékeztek a száz éve született Piroska nénire, aki az ecsetforgatás mellett, élvezetes novellákat is írt. A műsorban egy 1957-es kiállítással kapcsolatos élményét eleveníthettük fel, Németh Judit színművésznő segítségével. Az ünnepséget zenés előadások is színesítették, a Bartók Béla Zeneiskola növendékei részvételével. A kiállítást Salamon Nándor nyugalmazott képtár igazgató nyitotta meg. Szántó Piroska hagyatékából, most 22 festmény, és 83 grafika látható itt.

A második kiállítás pedig a Karácsonyi Tárlat, ami az emeleten kapott helyet. Itt Vas megyei képzőművészek alkotásait láthatjuk. A tárlatot Czenki Zsuzsanna, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgató helyettese nyitotta meg. Így a két eseményből egy hatalmas kiállítás lett .

  

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon és itt láthatók.

Kategória: 2013 eseményei | Megtekintések száma: 492 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Szántó Piroska, szombathely, karácsony, képtár, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]