22:31
Itt a TILOS, de honnan tilos ?

2016. május 26.

Ismét egy nem teljesen egyértelmű közlekedési szituációba futottam bele a szombathelyi vasútállomás előtt, pontosabban az Éhen Gyula téri autóbusz pályaudvar melletti útszakasznál. Egy kihelyezett közlekedési táblán akadt meg a szemem. A tábla egy mindkét irányból behajtani tilos tábla, alatta két kivételt jelző kiegészítéssel. E tábla szerint, aki a Semmelweis Ignác utca felől eléri a vasútállomás főbejáratát, tovább egyenesen nem hajthat, ha nem tartozik a taxisok, vagy a ÉNYKK Zrt. azaz a buszosok táborába. Legyen akár a kis utcában lévő üzletben, vagy postán, gyógyszertárban, vagy akár iskolában dolga. Viszont ha tesz egy kis kitérőt a Szelestey László utca felé, akkor az utóbb említett helyeket elérheti a Széll Kálmán utca felől. Így alapból nem is lenne ezzel gond, de most következik a probléma. A példaként említett helyek a Vasút utcában vannak, ami egy zsákutca. Ha tehát dolgunk végeztével innen kihajtunk, akkor az elején említett tiltó tábla szerint, ami mindkét irányból tiltani hivatott a behajtást, az útkereszteződésig tudunk csak elmenni, és kész.

 

 Az érintett szakasz, azaz az egyenes haladás tiltott, a balra fordulás úgyszintén, amit  egy mindkét irányból behajtani tilos tábla is megerősít, amin kivételként a volán van csupán feltüntetve.  Tehát innen elvileg csak tilosban közlekedve szabadulhatnánk. De még egy csavar belekerült a történetbe, hiszen aki a Széll Kálmán utca felől érkezik, vagy akár a zsákutcából kihajt, nincs tudatában annak a behajtási tilalomnak amiről szó van, hiszen egyetlen tábla sem figyelmezteti az innen érkezőket erről. Látnokok ugye nem vagyunk, még ha láttuk is valamikor azt a fránya tiltást a túlsó oldalon, miért is törődnénk vele ebből az irányból haladva, mikor semmi nem jelzi számunkra. És igen, ezt jól alá is támasztotta az a három oktató jármű, ami épp érkezett a fotózáskor, és a tiltások hiányában szépen végighaladt egészen a vasút épületéig.  

 

Ahogy képekkel bemutatom, úgy láthatja ezt egy arra közlekedő.Maradjunk abban, hogy nekem ez nem kerek így, de vitassuk meg valóban csak én látom ebben a hibát .

Mindkét irányból behajtani tilos tábla:

A tábla azt jelzi, hogy az útra mindkét irányból behajtani tilos; a jelzőtábla az útszakaszra a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár betolását nem tiltja; a behajtási tilalom a kerékpárra és az állati erővel vont kizárólag személyszállításra rendszeresített járműre (konflis) nem vonatkozik.

Néhány fotó a képekre kattintva látható.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 697 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): szombathely, vasút, tiltó tábla | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]