23:19
I.Savaria Sörfesztivál Szombathely szívében

2016. június 5.

Három nap „felhőtlen” mulatság az I. Savaria Sörfesztiválon, csodaszép környezetben Szombathely szívében. Bizonyára kissé az elképzelések fölött teljesített a több ezer embert megmozgató, hatalmas sörbuli, és gyanítom itt nem is ér véget, hagyománnyá válik majd. Az igény, az efféle több napos kikapcsolódásra, feszített munka utáni feltöltődésre láthatóan nagy. Jó példája ennek a Pünkösdi fesztivál Gencsapátiban. Akár milyen zord az időjárás, mindig meglepően nagy az érdeklődés. Most már nekünk is lesz remélhetőleg egy ilyen jó hírű fesztiválunk, ami városuk jó hírét is messze viheti.

  

Talán legnagyobb tömeget a nyitó nap vonzott, mikor még kicsit akadozott a beléptetés, és a sör kiszolgálás is. Természetesen ez betudható a hirtelen, rohamszerűen érkező vendégeknek is. De következő napra, amit csak lehetett korrigáltak a szervezők. Így szombatra gyakorlatilag zökkenőmentesen futott a szekér. Sok időt töltöttem a helyszínen, és elmondhatom igazán panaszkodó emberekkel nem futottam össze. Az időjárásra sem lehetett panasz. Amennyire ijesztő, és fenyegető, felhők jöttek mentek, nem sok jóra számíthattunk. És mégis megúsztuk szárazon, mert az a néhány csepp eső szinte felfrissítette azokat, akiket a habzó nedü alkoholfoka megérintett már. Még a Ferenceskert éke, a kis tó is szinte érintetlen maradt, és nagy segítség volt mikor egy közelben álló szemetes konténerben kisebb tűz keletkezett. De ezt is ügyesen orvosolta a személyzet szorgos hada.

  

A színpadi fellépők pedig jöttek, láttak, szórakoztattak, ünnepeltek, és még ráadás bulit is nyomtak. Éjszaka pedig kissé kacskaringósabb járással ugyan, de mindenki szépen hazatalált. Így összességében igen pozitív értékelést javasolnék Szombathely első Savaria Sörfesztiváljának, a szervezőknek, fellépőknek, a fáradhatatlan sörcsapolóknak, felszolgálóknak, perclányoknak, és mindenkinek aki hozzátett a rendezvény sikeréhez.  

További fotóim a fesztiválról a  nyugat.hu oldalon láthatók.

A nyitó nap fotói pedig ide kattintva láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 877 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Ferences kert, sörfesztivál, koncert, sör, szombathely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]