17:27
Híres szombathelyi nők sorozat 8.rész
2014 január 9.



Zsúfolásig megtelt csütörtökön a kicsinek épp nem mondható tanácsterem a Képtárban,Várnai Valériáról szóló, Híres szombathelyi nők sorozat legújabb kötetének bemutatóján. A hely választás sem volt véletlen, mint ahogy az előző könyveknél sem. Egy képzőművészről, festőről szóló írás bemutatása, hol máshol kaphatna stílusosabb helyszínt e képtárnál. Az érkező vendégek közt akadtak többen, akik személyesen is ismerték Valériát, és kimondottan kedves, finom lelkű hölgynek ismerték, aki viselkedésével arra törekedett, hogy a körülötte élők életét szebbé, és boldogabbá tegye, apró örömöket szerezve nekik. Egész alkotó pályája alatt, megőrizte magas mesterségbeli tudását. A rendezvényen részt vett, és néhány gondolatát megosztotta az érdeklődőkkel, a sorozat megálmodója, Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária, Sági József, Csapláros Andrea .

A könyv írója, Nagy Anna esztéta, egy rövid összefoglalóban ismertette művét. Ismertetője végén köszönetét fejezte ki azoknak, akik a jelen lévők közül képekkel, történetekkel, vagy bár milyen anyaggal, segítették munkáját. Meghívottak közt volt, Valéria legjobb gyermekkori barátnője, Vadas Zsuzsa, Príma-díjas újságírónő, a Nők Lapja munkatársa is. Hosszasan mesélt gyermek korukról, közös életútjukról, Valéria festészetéről, a képek témáiról. Szomorúan említette meg, hogy az alkotások nem kerülhettek méltó helyükre, ezért gyakorlatilag el is tűntek néhány kivétellel. Ezekből láthattunk néhányat a terem falán kiállítva. A programot zenés műsor színesítette, a Művészeti Szakközépiskola növendékeinek közreműködésével.

Végül a könyv dedikálására, és kötetlen beszélgetésre is maradt idő.

„Csak arra törekszem, hogy egyszer végre már úgy igazából jól tudjak festeni. Nem szép, hanem jó képeket.”

 

 

További fotóim a vaskarika.hu oldalon láthatók.

Kategória: 2014 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 598 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): szombathely, Híres szombathelyi nők, képtár, könyvbemutató | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]