Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [11]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2014 » Április » 26 » Herényi Virágút színes virágokkal, mentett állatokkal
22:40
Herényi Virágút színes virágokkal, mentett állatokkal

2014.április 26.

Ha tavasz akkor a „Herényi Virágút” rendezvényről senki nem feledkezik meg. Egyrészt azért, mert immár 12. alkalommal rendezték be a látványos, közel egy kilométer hosszúságú virágutat a városrész utcáin, terein, másrészt mert ilyenkor szokás megvásárolni az új palántákat, elültetendő növényeket, és kellékeiket. Többségében az itt lakó növénytermesztők, kézművesek portékáit láthatjuk, de persze igazán nagy kínálat közös összefogással alakulhatott ki, így a környékbeli kertészetek, és árusok is részt vettek a programon. Természetesen ahogy ők résztvevői ennek, úgy szintén elmaradhatatlan az állatvédők jelenléte is. Ők árva, mentett állataiknak szeretnének új gazdit találni, ezért már évek óta itt vannak. Idén már kettő egyesület is jelen volt. Az Állatvédők Vasi Egyesülete, ők közel kettő éves állatvédő szervezet, tagjai viszont jóval régebbi mentési múlttal rendelkeznek. A Fekete István Állatvédő Egyesület már évek óta visszatérő vendég, náluk egy 2 hetes cumizó kiscica volt a kedvenc, a többi kedves kutya mellett. S ahogy korosodik a rendezvény, mindig próbálják a szervezők ezt minél érdekesebbé, látványosabbá, és vonzóbbá tenni. Ezért évről évre színesebb programokkal csalogatják az érdeklődőket. Így a kísérő programok közt szerepeltek vásári komédiák, hastánc, néptánc, népdal, és örökzöld slágerek is.

Miután mindenki összeszedte idei virágcsodáit, amivel kertjét, vagy lakását teszi hangulatosabbá, ehetett, ihatott, és szórakozhatott kedvére. Ki a színpadi produkciókat, ki pedig a bucsui hangulatot részesítette előnyben. A lényeg az volt, hogy a virágok színkavalkádját, és illatait, mindenképpen magukévá tegyék, és egyszer legalább végigsétáljanak az útvonalon.

Ehhez idén igazán kedvező időjárás párosult, ami meg is hozta a várt eredményt. Szombaton a borongósabb időben is sokan voltak, de az igazi kavalkád vasárnap tetőzött. Ilyenkor a virágok is igazán kibontakozhattak, megmutathatták csodás színeiket.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

Kategória: 2014 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 136 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): virágút, Szombathely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]