Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [11]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2015 » Február » 9 » Farsangi készülődés a Gyermekek Házában
19:55
Farsangi készülődés a Gyermekek Házában

2015. február 9.

Ismét itt a farsangi szezon, amire elsősorban a gyerekek készülnek nagy lelkesen mindenfele. Egy röpke látogatást tettem Szombathelyen az Agora Gyermekek Házában, ahol már második hete zajlik az alkotó munka. Különböző kellékek készülnek itt farsangra, a farsangi bálokra. Így aztán láttam trombitát, hajfonatos sipkát, tündérszárnyakat, álarcokat, különböző zajkeltő eszközöket. Mindent ami egy jó farsang elengedhetetlen kelléke. Persze még egy fontos kellék hiányzik, a farsangi fánk. Ennek, és egy szuper álarcnak az elkészítése volt a mai program, iskolás csoportoknak. A fánkoknak is különböző fajtáit ismerhetjük, és itt szinte minden évben mást készítenek a gyerekek. Így idén egy igazán látványos, könnyen elkészíthető virágfánkot süthettek. Természetesen az alapoktól. S míg összeállt a fánk, mindent lépésről lépésre megtudhattak a gyerkőcök az elkészítésről. Hasznos okosságokat tudhattak meg. Így például hogy miért kell szitálni a lisztet és porcukrot, hogyan kell szétválasztani a tojás fehérjét a sárgájától, miért kell a rum aroma a tésztába. A zsír vagy az étolaj az egészségesebb. És még sok hasonló dologra derült fény, miközben a kis kezek dolgoztak szorgosan. Ennek köszönhetően nyúlt a tészta figurás alakzatokat szaggattak , és illesztettek virágszirom formába. Majd a sütés és a kóstoló következett. Mindenkinek nagyon ízlett a süti így pillanatok alatt el is fogyott. Szerencsére kis útravalót is csomagolhatott mindenki.

 

Ezt követte az álarc készítő csoport, akik ollót, ragasztót ragadva készítették a fontos kelléket. A végeredmény valóban látványos lett. A teremben található további kellékek pedig csak arra vártak, hogy egy rögtönzött pár perces mini farsang kellékei legyenek. S nem is kellett sokáig árválkodniuk, hiszen a foglalkozás végén a gyerekek magukra vehették őket, és megízlelhették a mulatság ízét.

 

További fotóim a készülődés pillanatairól a  nyugat.hu  és a vaskarika.hu oldalakon megtalálhatók.

Kategória: 2015 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 140 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): farsang, Szombathely, álarc, fánk, Agora Gyermekek Háza | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]