Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
 

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               

2021- től a SZOMBATHELYI MORZSÁK oldalon is sok helyi fotóm látható.
Kérlek látogassatok el oda is.

 
Block title
Kategória menü
2021.szombathelyi események [3]
2020.szombathelyi események [30]
2019.szombathelyi események [43]
2018.szombathelyi eseményei [42]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2016 » Május » 2 » Éljen május elseje! Retro felvonulás szombathelyen
23:57
Éljen május elseje! Retro felvonulás szombathelyen

2016 május 1.

Ha május elseje, akkor Szombathelyen Retro felvonulás. Ja meg „eső nélkül nincs is május elseje”, hangzott el a dísztribünről. A hangulatot elsősorban az vasi Old-Timer Veterán Autós Motoros Egyesületnek köszönhető, hiszen a rendezvény az ő szervezésüknek köszönhető immár negyedik alkalommal. És valóban hányszor szenvedtem gyermek koromban ettől a programromboló égi áldástól. Sokszor maradt ki ez a számomra kedves program az eső, és szél miatt.

 

Most viszont a borongós idő ellenére rengetegen vonultak, és még sokkal többen voltak rájuk kíváncsiak. Nem véletlen ez, hiszen sokaknak a múltját idézi ez a hangulatos, és látványos felvonulás a régi idők megszokott helyszínén. A fiataloknak pedig egy kuriózum ez a látvány, abból az időszakból amikor még sokan nem is éltek. Hiába ami nem kötelező azt sokkal szívesebben tesszük. És a régi idők járművei, kellékei minden évben bővülnek, előkerülnek a padlásról, pincéből, garázsból a korszakra jellemző ruházatok, kitüntetések, szemüvegek, sapkák, sálak, kendők, eszközök, motorok, biciklik, és a féltve őrzött retro járművek.

 

A maguk jellegzetességeivel, hangjukkal, illatukkal, kinézetükkel. Talán mégis maradt valami ami kötelező. A lufi, és a kisebb nagyobb zászlók, azok szinte kötelező kellékek voltak mindig, így 2016 május elsején is az volt. Van ami soha nem változik. Viszont előkerült több érdekesség közt például egy klasszikus traktor, egy Csepel teherautó, és egy az autót, és repülőgépet ötvöző háromkerekű jármű. Ja, és az ős ős nagy kedvencem, a Volkswagen T1 kisbusz, szinte gyári állapotban.

 

Persze még sokat megemlíthetnék, de ezzel biztosan sokan így vannak. Most még sem teszem, inkább fotókon mutatom be őket, és a délelőtti hangulatot. A hatalmas találkozó után, amin a sör, és virsli is főszerepet kapott, a nosztalgia busz beállt az uszoda megállóba, hogy rövid várakozást követően utasokkal induljon tovább. Hogy ezt a járatot lekéstem nagyon bánom. Szívesen részt vettem volna magam is egy valódi időutazáson.

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 713 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): majális, old-timer, szombathely, retro felvonulás, felvonulás, május 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]