22:47
Éjszaka a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2017. október 7.

A könyvtárak kissé zárt rejtett világa nyitott ismét kaput az olvasók irányába. 2017-ben ismét rengeteg érdeklődőt fogadott a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár, az Éjszaka a Könyvtárban című rendezvényén. Az évről évre népszerűbb esemény idén is a korábbihoz hasonló, de mégis alapjaiban más érdekességekkel, zenei, és táncos kísérő produkciókkal vitt, kalauzolt be a könyvtárak kissé titokzatos, rejtett világába. A hétköznapok besétálok kikeresem, kikölcsönzöm, beleolvasok, keresgélek tartalmán túl, ezen a különleges estén, nyitvatartáson, mód nyílt többek közt betekinteni, felkutatni régi anyakönyvi híreket. Megnézegetni régi fotókat a helyismereti gyűjteményből, ismertetőt kapni rejtőzködő könyv értékeinkről, és a könyv készítésének világából egy könyvkötő kalauzolásával. De volt zenei , filmes vetélkedés, papírszínházzal mesélés, kicsiknek pedig arcfestés, origamizás, pompon- és olvasó papírfigura készítése. Végül a jól ismert könyvtár kevésbé jól ismert zugaiba eljuthattunk, természetesen idegenvezetéssel.

Aki idén sem jutott el erre az érdekes mozgalmas programra , jó ha már most beírja a naptárjába, hogy a 2018-as évben ki ne hagyja.

  

  

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Megtekintések száma: 590 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): könyv, szombathely, könyvtárak éjszakája, Berzsenyi Dániel Könvtár | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]