23:03
Bródy János feledhetetlen koncertje az Agora MSH-ban

2019. 4. 11.

Csütörtök este minden igényt kielégítő zenei csemegében volt részünk, és a vártnak megfelelően teltházas koncertet adott Bródy János a magyar zenei élet ikonikus alakja. Az idén 73 éves zeneszerző, szövegíró, énekes fiatal dinamikus csapattal lépett színpadra, megőrizve ezzel is kortalanságát.

Fellépésük jelképesen a magyar kultúra napjára lett időzítve. Dalszövegei versként csengenek, szépirodalmi versek megzenésítve pedig feledhetetlenek előadásában hallgatva.

Az Alterába Kft. szervezte jótékonysági koncerten  nem maradhattak ki klasszikus dalai, mint a Földvár felé fél úton, vagy a Filléres emlékeim, melyek nagy hatással vannak a közönségre még több évtized távlatából is. Dalszövegei hol mély és szerelmes érzelmekről, hol változásról szólnak, néha ironikus hangot megütve még ma is aktuálisak. Nagyszerű művész, aki zenei alázatáról a szombathelyi Agora színpadán is tanúságot tett.

A magyar kultúra nagy alakja, több neves díj köztük Fonogram életmű díj birtokosa. Nagy zenekarai az Illés és a Fonográf.

Megható közvetlensége, embersége tiszteletet parancsoló, mint láthattuk az általuk is támogatott kisfiúval Erdélyi Rolikával előadott duettjében,
amivel valljuk be könnyeket csalt a nagyérdemű szemébe.

A szervezők a bevétel egy részét Rolika további gyógykezelésére ajánlották fel.

Ezen az estén több mint 50 éves színpadi múlttal háta mögött könnyedén énekeltette, tapsoltatta és állította fel egyszerre a közönséget. Majd kétszer adtak ráadást a hálás hallgatóságnak. A két órás koncert után Bródy János mosolyogva tért vissza dedikálni, fotózkodni a rajongóihoz. Ezen a ponton kell megemlíteni hogy ezt a magatartást sok mai előadó tanulhatná tőle.

Bródy Jánost Kirschner Péter gitár, Winterverber Csaba basszusgitár, Bakos Zita zongora, vokál, Baka Rebeka vokál, shaker, Mozsik Imre dob, Szász Szabolcs harmonika, Tóth Lilla Dorottya hegedű, vokál kísérte a koncerten.

  

  

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2019.szombathelyi események | Megtekintések száma: 457 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Bródy János, koncert, Agora MSH, szombathely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]