Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2020.szombathelyi események [11]
2019.szombathelyi események [43]
2018.szombathelyi eseményei [42]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2016 » Február » 12 » Bájos bájoló Lutor Katalinnal
23:15
Bájos bájoló Lutor Katalinnal

2016. február 11.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár csütörtök esti Bájoló programsorozatán ismét egy tehetséges fiatal mutatkozott be: Lutor Katalin varázsolta el a közönséget a verseivel, mosolyával és egy saját dalával. Az esti házigazdája Boros Ferenc volt. Kata irodalomszerető környezetben nőtt fel, mégsem volt egyértelmű, hogy a továbbtanulásnál a magyar szakot választja. Jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem magyar–angol szakos hallgatója, és szeretné édesanyja álmát megvalósítani: tanár lenni. Elmondta, hogy kezdetben az angol szak vonzotta, ám ma már inkább a magyar tanári pálya felé húz a szíve, és sok ötlete van, amivel megreformálná az irodalomoktatást. Ebben nagy szerepe van Fűzfa Balázs tanár úrnak is, akinek a nevéhez az élményközpontú irodalomtanítás fűződik. Kata életében fontos szerepet töltenek be a versek: a klasszikus magyar versek előadásán túl, évek óta sajátokat is ír. Több kötetben is megjelentek versei, de nagy álma, egy saját kötet megjelentetése – már a címét is kitalálta (Napraforgó árnyékban), aminek a különlegessége lenne, hogy szeretteivel készíttetne illusztrációkat hozzá.  Szerinte a fiatalok közül sokan szeretnek olvasni, igénylik az irodalmat, ezt bizonyítja a közel egy éve alakult SEK Irodalmi Műhely is, aminek egyik alapító tagja. Elmondta, hogy több középiskolás is csatlakozott a műhelyhez, ahol egymás írásait (versek, novellák, sőt egy regény is készül) értékelik, beszélgetnek és segítik egymás munkáját. Kata a slam poetry műfajába is belekóstolt, még a Magházban vett részt az első ilyen esten, aminek bezárása utána a szombathelyi slammerek a Pistonsba tették át a székhelyüket. A fotózás is szenvedélyesen érdekli, a versírással ötvözve „képverseket” is készít – vagyis a verseiből kiragadott sorokat illeszt a hozzájuk illő fotókra. A zene is fontos számára – kiskorában zongorázni tanult, pár éve pedig autodidakta módon gitározni tanult. Az est zárásaként egy saját dallal búcsúzott a közönségtől.

 

 

Kata a Mosoly nevet már kislány korában kapta, nem véletlenül. Ma is sokszor találkozhatunk őszinte mosolyával erre arra. Ha az utcán kedvesen ránk mosolyog, ne feledjük azt viszonozni.

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

Képeimet Waldinger Dóra írása színesíti.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 284 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): irodalom, vers, könyvtár, szombathely, zene, bájoló | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]