Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [67]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2013 » Június » 12 » Alsóőri családok története képekben
15:15
Alsóőri családok története képekben
június 12.
Alsóőrről újabb könyv látott napvilágot tavaly karácsonyra. A kötetről az UMIZ – azaz az Alsóőri Magyar Média- és Információs Központ – elnöke így nyilatkozott: „Ezt a könyvet a falu írta, a családok adták össze a képeket, amelyek arról tanúskodnak, hogy az előttünk élt generációk hogyan éltek itt.”

E kiadvány bemutatására, és családias hangulatú megbeszélésére, szerdán délután a Savaria Múzeumban gyűltek össze érdeklődők. A Vasi Múzeumbarát Egylet rendezvényén dr. Horváth Sándor néprajzkutató arról a településről faggatta az alsóőri vendégeket, Szabó Ernőt, Posch Ferencet és az UMIZ intézményvezetőjét, Kelemen Lászlót, amelyiket évszázadokig a nyugati magyar határ őrzését végző, nemesi rangot szerzett népesség lakta. A fotók összegyűjtésében Feri bácsi, míg a szellemi körítés hozzáadásában Ernő bácsi vállalt nagyobb részt. A könyvben a képek különböző témakörökre bontva láthatók, a hozzájuk tartozó információkkal együtt. A 300 fotót 2800-ból választották ki. A legrégibb fotó egy 1897-es iskolai csoportkép. A most megjelent képes könyv, egy Alsóőr ( Unterwart )történetéről kiadott sorozat része, melyben a falu ünnepei és mindennapjai, élők és már elhunyt alsóőriek arcai tűnnek fel. A 82 esztendős Ernő bácsi a beszélgetés során sok emléket felidézett, bemutatta a tájszólást, ennek könnyű félre értelmezhetőségét, és még nótázni is hallhattuk. Az idő rövidsége miatt csupán rövid ízelítőt kaphattunk a hely 20.századi történetéből.

 

 
Kategória: 2013 eseményei | Megtekintések száma: 92 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): Alsóőr, szombathely, Savaria Múzeum, könyvbemutató | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]