23:56
Állatok világnapja, felvonulás az állatokért

2016. október 3.

A Fekete István Állatvédő Egyesület, mint az utóbbi években idén is szerette volna felhívni a figyelmet az állatok világnapjára, október 4-re. Ez alkalomból az egyesület mentettjeivel közösen sétáltak egy nagyot a városban. A sétára nem csak egyesületi kutyákkal lehetett jönni, várták szeretettel a sok sok kutyust és gazdit, és az állatbarátokat, október harmadikán vasárnap, a Noé Állatambulanciához. A kissé esős idő ellenére is több mint hetven négylábú vágott neki a kisebb túrának gazdáik társaságában, és kísérőikkel. A séta után minden megfáradt állatot, és vezetőiket megvendégelték, teával, forralt borral, vízzel, zsíros kenyérrel sütivel.   

  

  

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.

  

 

További fotóil a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 1317 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): felvonulás, Fekete István Állatvédő Egyesület, kutyamentők, szombathely, Állatok világnapja | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]