Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2020.szombathelyi események [11]
2019.szombathelyi események [43]
2018.szombathelyi eseményei [42]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2016 » Február » 25 » A Lovasíjász című film díszbemutatója a Savaria Moziban
23:22
A Lovasíjász című film díszbemutatója a Savaria Moziban

2016. február 24.

A film, amire a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés 2016. február 24-én, Szombathelyen az Agora Savaria Filmszínházban. Itt mutatták be  A Lovasíjász című Magyar dokumentumfilmet.
 Az eredetileg 18 órára tervezett díszbemutatóra, egy pillanat alatt az összes jegy elkelt, így ezen a napon még egy vetítést beiktattak, egy korábbi időpontra. Mindkét alkalommal találkozhatott a közönség a rendezővel, Kaszás Gézával, Dr. Obrusánszky Borbála történész – néprajzos – keltkutatóval, valamint a Bulcsu Hagyományőrző Egyesület tagjaival. Az ő közreműködésüknek köszönhetően a mozi aulájában fegyverzet, és viselet bemutató, és egy jurta is látható. A film előtt ugyanitt, egy témába vágó fotókiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. Kaszás Géza filmrendező dokumentumfilmje, Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát, és sokszoros bajnok ebben a kategóriában. Tanítását a világban mindenhol ismerik, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították.2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki. A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és gondolattal bejárható világba. Betekinthettünk a lovasíjász mester életébe, az állatvilággal, és természettel való kapcsolatába, edzéseibe. Részleteket tekinthettünk meg a lovasíjászatra való felkészülésből, a követelményekből, és a versenyekből is láthattunk jeleneteket. Mindezt elképesztően szép felvételeken, tájakon, és jeleneteken keresztül, csodaszép zenei aláfestéssel tálalva. A film megtekintése után a rendezőtől érdekes kulisszatitkokat is megtudhattunk, valamint azt is, hogy a film készítése már 2012-ben elkezdődött, és még 2015-ben is forgattak hozzá jeleneteket. Azt is elárulta, hogy hosszú időbe telt, míg a jelenetekben szereplő állatok elfogadták azt ami körülöttük zajlik. Ezt pedig egyszerre tették meg, jól látható módon. Ilyen, és hasonló érdekességekre derült fény a kedd esti közönségtalálkozón.

 

 

További fotóim a nyugat.hu  oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 302 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): agora Savaria filmszínház, Bulcsu, Mozi, Film, Kassai Lajos, díszbemutató, lovasíjász | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]