22:41
2. Tavaszi Emlékműfutás Szombathelyen

2016. május 9.

A nagy népszerűség hozta létre második alkalommal a tavaszi emlékműfutást Szombathely zöld szívében.  Egy éve mikor a csónakázó-tó környékének átépítése zajlott, új helyszínre volt szükség a tavaszi verseny megrendezéséhez, így esett a választás az emlékmű alatti hatalmas területre.

 

Akkor is nagyon jól sikerült a verseny, köszönhetően a változatos terepviszonyoknak, a szépen kialakítható, és átlátható pályának. Ezért a szervező a SzoESE atlétikai szakosztálya úgy gondolta legyen eztán emlékműfutás is a csótó futások mellett. Idén az eredeti időpont módosult a rossz időjárás miatt, de egy héttel a tervezett után, szép időben frissen nyírt füves területen állhattak rajthoz elsőként az ovisok, majd az iskolások. Közben felnőttek is kipróbálhatták a futás e változatos formáját.

 

Elmondásuk szerint, míg lent futották a kört nem volt gond, de mikor a célegyenesbe értek, és a dombon kellett felfutni, az nagyon megterhelő volt. Inkább lent még kettő kört vállaltak volna a domb helyett. A kemény befutó szakasz láthatóan a rendszeresen sportolókat is megviselte.

 

Természetesen minden korosztálynak más táv volt megadva, és a legkisebbek csak lent teljesítettek. Célba érkezés után, a friss alma, és az üdítő italok aranyat értek. Pár perc után már mindenki mosolygott, mintha mi sem történt volna. Főleg azok szeme ragyogott boldogan, akiket a dobogóra szólított a verseny házigazdája Kivés István.

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 779 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): tavasz, emlékműfutás, szombathely, Sport, Futóverseny | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]