21:12
14. Herényi Virágút változékony időjárásban

2016. április 24.

A 14. Herényi Virágút rendezvény nem azt kapta az időjárástól amit megérdemelt volna. Pedig rengeteg munka, szervezés áll mögötte, és mindig ki van téve egy egy zordabb, szelesebb, esősebb időnek. Idén sajnos mindenből kapott. Igazán jól gondolkodott az a látogató, aki szombaton a lehető legkorábban indult a több kilométer hosszú, színes, változatosan virágos sétának. Az előjelzések is nagyon eltérőek voltak, így tényleg nem lehetett pontosan kiszámítani milyen meglepetések érkeznek a délután során, vagy épp vasárnap. Minden esetre szép napsütésben indulhatott a virágút, teli érdekes, látványos, zenés, táncos, kiállításos, bábszínházas, divatbemutatós, kézműves programokkal. Az utcazenészek ismét eljöttek, ahogy a finom ételeket, süteményeket, és italokat kínáló árusok, és az örökbe fogadható kutyusok, az állatvédőkkel. A kis vonat ahogy kell, rótta az utcákat, és természetesen mindig megtelt utasokkal. Amiről valójában szól ez a két napos szabadtéri rendezvény, a sok sok virág, mindenfele hatalmas mennyiségben színesítették az útvonalat, a standokat. Sokan nézelődtek, de voltak természetesen akik kihasználták a hatalmas kínálatot, és azonnal beszerezték a szükséges növényeket. Nem véletlen, hogy elcsábulnak itt az emberek, hiszen nagyon látványos tud lenni ennyi virág egyben. Sajnos a szombati jó hangulatot késő délután egy hirtelen időjárás változás rontotta el. Hatalmas zivatar csapott le Herény utcáira, a villámlás, dörgés, szél, és szűnni nem akaró eső szinte lezárta a napot.

 

 

További szombati képek a  nyugat.hu oldalon láthatók.

Vasárnapra megerősödött a szél, és a hőmérséklet is sokat esett. Ez sajnos sokakat távol tartott, az árusokat pedig elriasztotta. Szerencsére a szervezők benti programokkal is készültek mindkét napon, a Herényiek házában, és a színpadi fellépések is zárt sátrakban zajlottak. Így igazán a tervezetből semmi nem maradt el, talán csak a már megszokott hatalmas tömeg. Talán jövőre a jubileumi 15 éves virágút rendezvényt az időjárás is a kegyeibe fogadja.Addig viszont idézzük fel fotók segítségével, mi minden történt idén.

 

További vasárnapi fotók a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 1316 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): herény, virágok, огородство, tánc, koncert, szombathely, vásár | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]