Március 15-i megemlékezések.
március 15.



Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett megemlékezések Huszárok felvonulásával és bemutatójával kezdődött 9.30-kor.



A Történelmi témaparktól a Fő tér érintésével vonultak a lovasok a Március 15. térre, követte őket útvonalukon megjelent érdeklődők sokasága.



A téren katonai tiszteletadással felvonták az Országzászlót majd Petőfi naplójából címmel ünnepi műsort adtak elő a Simon István Utcai Általános iskola és Teleki Blanka Szakképző Iskola diákjai.




Innen újabb vonulás következett a már szinte megduplázódott érdeklődő sereggel. Ezúttal az Ady térre a Petőfi szoborhoz vonultak ahol újabb érdeklődők várták a program további eseményeit.



Itt "Hazám hazám, te mindenem! " címmel zenés, verses, táncos műsorral emlékeztek az évfordulóra.
A programokat koszorúzás zárta.





Ugyancsak kísérő rendezvényként déli 12 órakor került sor a 2. Sajtófotó kiállítás megnyitójára az Agora Savaria Filmszínházban.
Egy ritka pillanat  amikor a város sajtó fotósai egy időben egy helyen szinte mindannyian egyszerre voltak jelen, és kinek kinek a büszkeségei a falakon kiállítva. A fotókat a hónap végéig lehet megtekinteni a mozi aulájában.

Kiállított fotóim:







További fotóim a megemlékezésről  az esemény fotóalbumok közt láthatók.



Kategória: márciusi események | Hozzáadta:: pogi (2012 Március 15)
Megtekintések száma: 967
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]