Nemzetközi Szélnap, és VI. Bogártalálkozó.
június 30.

Ismét egy kis kiruccanás, de természetesen nem messzire csupán a szomszédos Ikervárra a Nemzetközi Szélnapra és Ikerfesztiválra, majd tovább haladva Sárvára a VI. Bogarasrandira néztem be.

  

Ölelkező Rába-Völgye elnevezésű Ikervári Napok rendezvény immár XXII. alkalommal. Az alternatív energiafelhasználás terén élenjáró Ikervár, már rendszeresen megtartja a Nemzetközi Szélnapot. E napon ünneplik még az ikreket is, szintén hagyományosan.



Idén 18 ikerpár regisztrált és egy hármasiker. A három napos rendezvény megnyitója után az Ikervári Sportöltöző víz- és csatornavezeték alapkőletételére is sor került.



 A megnyitót és az alapkőletételt, a Castrum Gemini Énekegyüttes és a helyi óvodások műsora színesítette. A három napos eseményen hagyományőrző csoport bemutatója, kézműves ügyeskedő, sétakocsikázás, kalandtúra, kerékpárverseny, színpadi és zenei programok várják az érdeklődőket. A finom ebéd és estebéd a rendezvény helyszínén bográcsban készül.


 

Több fotóm a rendezvényről a nyugat.hu oldalon látható.



Hány élete van egy bogárnak?


Ez a kérdés megválaszolódni látszott a VI. Vas megyei bogaras randin, amit szakítva a hagyományokkal, idén a sárvári Vadkert kemping területén rendeztek meg. Láthatóan a váltás jó irányba mozdította az érdeklődést hiszen az eddigi kb.30 autóból álló családias találkozó amit korábban a Szajki tavaknál rendeztek meg, itt már nagycsaládossá vállt a kb. 80 regisztrált autóval. A programok mellett itt sem kellett lemondani a fürdőzés élményéről hiszen csak egy kerítésugrásnyira volt a fürdő ahová kedvezményesen juthattak be a bogarasok.


A 3 napos rendezvényen bemutatkoztak autók és tulajdonosaik a városnak és környékének, mikor egy tisztelet kört tettek. A rekkenő hőség ellenére is jól viselkedtek a koros verdák amik közt nem volt ritka az 50 éves kor sem. A szombati felvonulást a frissen főzött ebéd kiporciózása követte, majd ügyességi versenyek és zenei programok várták az ország különböző részéről érkezetteket. A találkozó egyébként előlépett a nemzetközi vizekre is mivel több szomszédos országból is érkeztek autók. Így a VI. Vas megyei, immár az I. Nemzetközi VW bogártalálkozó nevet is felvette. A programok vasárnap is folytatódtak.


 

 



További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók az utolsó képre kattintva.


Kategória: júniusi események | Hozzáadta:: pogi (2012 Június 30)
Megtekintések száma: 1013
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]