Fagyás itt ott
február 3.



Bizony ide is elérkezett a napok óta emlegetett hideg hullám amit Szibériai hidegként emlegetnek mindenfele. Gondolkodtam is vajon ki volt az a figyelmetlen illető aki az ottani nagy kaput nyitva feledte. Minden esetre most alaposan szivárog rajta az ottani hideg. Ennek nyomait mára már szépen láthatjuk is erre arra. Például sorra kezdenek jegesedni folyó vizeink a tavakról ne is beszéljünk  azok pár napja már be is fagytak. De itt említeném meg hogy a csónakázó tavunkon tilos a jégre menni.







Vele szemben a műjégpálya ami ugyan nem túl nagy nem is olcsó de legalább biztonságos. Persze -10 fok alatt nincs túl kellemes idő ott sem. És a hét végén már a szánkódomb is alkalmas lesz a téli szórakozásra kikapcsolódásra.




A hideg sajnos több problémát is hoz. Még így önmagában is elég ahhoz hogy egy egy jármű kidőljön a csatasorból.





Ha még ez párosul majd erős havazással és széllel akkor már sokkal több érintett lesz hiszen akik el is tudnak indulni nagy veszélynek lesznek kitéve, csúszós utak, és az esetleges hófúvás miatt is. Ugyanakkor a tömegközlekedésben is gondokat okozhat autóbuszoknál az üzemanyag ellátásban légfékeknél stb. Vonatoknál a váltók befagyása is sokszor okoz késéseket vagy elakadásokat. Kerékpáron közlekedni nem tanácsos ilyenkor hisz az a gyaloglásnál is sokkal rosszabb. Mindenki alaposan öltözzön fel elkerülendő a fagyásveszélyt. Hihetetlen érzékeny például fagyásra a fülünk, erre kevesen gondolnak, de szinte észrevétlenül lefagy és maradandó károsodást szenvedhetünk. Egyszóval a télnek nagy hidegnek vannak kellemes és kellemetlen formái, úgy hogy mindenki próbáljon meg csupán a jó oldalával összefutni ha teheti.




Kategória: februári események | Hozzáadta:: pogi (2012 Február 03)
Megtekintések száma: 543
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]